Hexaéder-kör

Legyünk jó sokan okosok!

Elidnult, sőt be is fejeződött a LibreOffice tanfolyamunk levelezési lista és fórum támogatással. Nem könnyű, de érdemes egy kis energiát belefektetni. Részletek és tanfolyam az oldalon. Az anyag továbbra is elérehető!

- - - - - 

Aktuálisan úgy látjuk, hogy számos helyen megtalálhatóak jó tananyagok -  a fenti LibreOffice tangfolyamunk is egy ilyen kicsit revideált változata. Talán nem kezdünk bele most olyanba, amit mások minimum oylan jól megvalósítottak, mint amit mi kezdenénk. Mindenesetre a Szabad utat ajánljuk mindenkinek, ahol a szabadon használható szabad szoftverek szabadon letölthető tananyagai találhatóak. Mert szabad tanulni és okosnak lenni.

- - - - - 

További tanfolyamokat is terveztünk:

  • Linux kezdő (leginkább Ubuntu, hogy legyen valami jó a Windows helyett - http://ubuntu.hu/ismerteto)
  • HTML5 + CSS3 (szabványkövető statikus weboldalak szerkesztése)

Jelentkezni és véleményt nyilvánítani az erre szolágló kérdőíven lehet. Minden jelzésnek örülünk!


A régebbi dolgokat is fent hagyjuk, de majd az új anyagok kerülnek ám ide!

 

Elsősorban virtuális kapcsolaton alapuló önképző kör indult a Békéscsabai KIE-ben. Főleg e-mailen tartjuk a kapcsolatot, buzdítjuk egymást és segítünk egymásnak. És közben okosodunk erősen.
Első körben elkövetett hibánkból okulva 2010 szeptemberétől HTML tanfolyam! Kezdőknek. Vagy újrakezdőknek, a lényeg, hogy az alapoktól indulunk. Hosszabb távú terv a CSS majd az igazi cél, a PHP használható szintű ismeretének elérése is.
Szeptember közepétől kezdjük, az érdeklődők Boldizsár Tibinél (boldi92[kukac]gmail[pont]com) jelentkezhetnek.
Mindenkit szeretettel várunk.
 

HTML tanfolyam

 

Mi a HTML? A HTML a HyperText Markup Language (hiperszöveg leírónyelv) rövidítése. Az a nyelv, amelynek segítségével weboldalakat lehet létrehozni. Szóval az, amit az interneten nagyrészt látunk.
Megtanulhatunk néhány soros szöveg beírásával korrekt és látványos oldalt összeütni. Szórakozásnak sem utolsó, de nem csak játék.

Mi kell a HTML tanfolyamhoz?

Tanfolyamunkat a Kataporta.hu hozzájárulásával és támogatásával a honlapjukon levő online HTML tanfolyam szerint végezzük. Ezt követően láthatod a http://kataporta.net/tanf/index.php oldalon a bevezetőt és a leckéket. Itt fogunk dolgozni. Úgyhogy legalább alkalmi internet hozzáférés szükséges. Vagyis kell egy számítógép, böngészővel és egy szövegszerkesztő (inkább egyszerű, pl. Gedit, Notepad, de vannak kiváló speciális eszközök is, pl. Notepad++, Tea – kifejezetten kerülendők a nagyok, mint Word, OpenOffice, stb. mert ezek másra valók).
Szinte csodálatos, de ennyi elég.

Haladás

Terveink szerint hetente egy leckét veszünk át, amivel mintegy negyed év alatt végeznénk a tananyaggal. Ez nem tűnik gyorsnak, hiszen egy-két óra alatt átolvasható, megérthető az aktuális adag. Azért haladunk így, hogy a hét alatt akár kétszer is legyen idő elolvasni, kicsit rágcsálni. Esetleg kommunikálni, ha bármi gond lenne. Aki lemarad, jó esélye van bepótolni. Akinek elfoglaltsága lesz kicsit előre dolgozhat.


Kapcsolat

A levelező listánkat Boldizsár Tibi tartja karban, ezen kommunikálhatunk e-mailben.
A Békéscsabai KIE honlapján fórumunk is van, itt jó lenne azon dolgokat felrakni, amik tanulságosak, valamely problémát felvetik vagy kezelik. A http://www.kie.hu/bekescsaba/html_forum címen érhető el.

Egymásra figyelés

A közösségi egymásra figyelés még nem egészen kitalált, várunk ötleteket.
Jó lenne, ha tudnánk egymásról, ki hol tart, nem hagynánk, hogy lemorzsolódjunk, biztassuk és segítsük egymást.
Lehetne a tanfolyamok végén egy belső használatú kérdőív, jelenléti ív, szavazás, elégedettségi visszajelzés vagy valami jelzés, hogy kinek van meg az aktuális heti lecke és kinek kéne támogatás ez ügyben.
No, ehhez kellenének még javaslatok.
 

Hasznos linkek

Számos, igen jó HTML tanfolyam van a hálón, kisebbek, nagyobbak, felszínesebbek, alaposabbak. Mi egy használható tudást adót választottunk, de érdemes a többibe is belenézni, összehasonlítani, a több nézőpont jobban elmélyíti tudásunkat.

Részletesebb tanfolyam: http://www.tferi.hu/konyv5/html/htmllang0.html
Jól áttekinthető, az elemek részletes leírásával: http://mitglied.multimania.de/thomaswebmuhely/twm/tanf/html1/index.php

További linkeket lehet ajánlani.