Nyitott ajtó - nyári csukása 2010.

Immáron 2. évadát fejezi be a Nyitott Ház munkaág, amely minden hétfőn és szerdán fél három és hat óra között várja a fiatalokat a Keresztyén Ifjúsági Egyesület falain belül. Ping-pong, mini biliárd, tea és kortárs segítők próbálják színesebbé tenni a hétköznapokat. 
Amellett, hogy a házban mindig akad tennivaló, természetesen azt szeretnénk, hogy gimnazisták és középiskolások tömege térjen be hozzánk és mozgalmas élet legyen a házban. Mint Nyitott Házas munkatárs havonta egyszer képzéseken is részt vehettem, ahol segítői oldalunkat fejleszthettük izgalmas és érdekes feladatok, helyzetgyakorlatok során. Sok-sok munka után persze a pihenés sem maradhatott el, azaz jött az évadzáró, májusi alkalom, amely szerencsére egy jó hangulatú szombatot hozott. Történelmi pillanat részesei lehettek azok, akik ott voltak. Felavattuk az oly régóta áhított kerti bútorokat, így kellemes napsütés mellett, de a napernyő alatt élvezhettük ezt a szép tavaszi napot. Egy kis „beugrós” játékot követően szalonnát és virslit sütöttünk, beszélgettünk. Közben kellő időben érkezett a desszert is, méghozzá fagyi formájában. Végül nem is zárhattuk volna szebben a délutánt, mint a csapat kedvenc társasjátékával, a „That's life!”-val, azaz „Ilyen az élet!”-tel, ami szokásos módon véget nem érő ugratásokba és nevetésbe torkollott. 
Ennek az évadnak ugyan lassan vége van, de pár héten keresztül még a házban tevékenykednek a munkatársak. Szeptemberben újult erővel kezdi a szezont a „kemény mag”, amelybe új tagokat várunk, hiszen a frissítés minden jó csapatra ráfér. Márpedig ez egy nagyon jó csapat, aminek Te is tagja lehetsz. Mert minket mindig megtalálsz, ha a Ház ajtaja nyitva áll!