Sóvár, Balatongyörök:img_1460
A 2008-ban megalakult Tappancs csoport, a 2012-es Küldöttgyűlésen már mint Balatongyöröki KIE jelentkezett be.
Eleinte a helyi gyerekek Tappancs táborokban való részvételét kezdtük szervezni, majd igény merült fel az évközi rendszeres foglalkozásokra is. Így főleg Budapestről és Győrből érkeztek havonta Tapi v
ezetők. Mára már helyben sikerült kinevelni a vezetők első generációját. Néhány éve már saját nyári KisTapi tábort szervezünk, mely a Tappancs tábortól eltérően rövidebb, idejű, és már hat éves kortól várjuk a tábori élettel megismerkedni vágyókat.
Időközben egyre nagyobb lett az érdeklődés a hitoktatás iránt, így az iskolai hittant a Sóvárba vontuk össze heti rendszerességgel, mely később kibővült konfirmációi oktatással is.
A szülők számára 2011-ben kezdtünk egy házaskörös beszélgetés sorozatot, melyet majd 2012 szeptemberétől filmklubbal folytattunk.
2014. januártól havi két alkalommal tartunk istentiszteletet. Melyeket kiegészít az ádventi és böjti csendességünk, mely szinte egyidős a KIE Balatongyörökön való megjelenésével.

Rendszeres programjaink:img_6259
Tappancs foglalkozások – általában a hónap harmadik szombatján 15.00-17.30
Hittan – szerdánként 16.30-tól
Istentisztelet – a hónap második vasárnapján 18.00órától református, míg az utolsó vasárnap római katolikus-evangélikus gyerekmise
Ádventi csendesség – általában ádvent első vasárnapján délután
Böjti csendesség – általában böjt első vasárnapján délután

Programjainkról bővebben a www.sovar.hu címen, vagy közvetlenül a martonreka@kie.hu, és a martontamas@kie.hu címen kérhető bővebb információ.

img_5060             img_8893