A KIE nemzetközi kapcsolatokkal, de főleg itthon tevékenykedik. Érdemese ezért figyelni aktuális programjainkat, vagy székhelyünk és konferencia központunk, a Sóvár híreit. Általános ismertetésen túl megismerhető  szervezetünkmunkaágaink és nem utolsó sorban csoportjaink. Hivatalosabb rész a vezetőségünk, és nagyon hivatalos a dokumentumok. Aztán van még az önkéntesség a közösségi szolgálattal, sőt még írások is (azon belül áhítatok, beszámolók vagy akár az újságunk).

bibliaValahányszor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg. Mt 25,40

Büszkén jelentem, visszaemlékezve mérhetetlen jóságomra, hogy megtettem. Volt olyan. Nem nagy dolog, de vigyázok az emlékére, hiszen engem igazol. Igen, jó vagyok. Vagy inkább vagyok jó. Is. Olykor.

 

Később hasonló kijelentést olvashatunk: "valahányszor nem tettétek meg ezeket eggyel a legkisebbek közül, velem nem tettétek meg". Na ez az, amit nem tartok számon. Talán csak néhány nagyobbat, ami tényleg égő volt. Már akkor is tudtam, hogy nagyon gáz, igyekszem elfelejteni. Talán Isten is így tesz. Persze nem vette észre senki, vagy nem úgy vette, mert lényeges, hogy én továbbra is jó vagyok. Mindenki láthatja.

Ha bele gondolnék – persze nem teszek ilyet, ez a kedvenc matematikai fordulatom szerint, azaz feltéve, de meg nem engedve – vélhetőleg nagyon sok olyan helyzetet találnék, amikor nem tettem meg. Bizonnyal megmagyaráztam, abban jó vagyok. De ha a megtétel és meg nem tétel aránya számít, elég gyengén állok. Vagy nagyon gyengén, tragikusan. Ez az én tragédiám, de azoké is, akikkel nem tettem meg. Nálam ez erkölcsi náluk valós fizikai, helyzeti a tragédia.

Pedig legegyszerűbb, ha az arányról van szó. Igen egyszerű képlet ez (megtétel:nem tétel 1) és még a jogossága is elvitathatatlan. Félő, hogy az arányomat normál alakban érdemes felírni, mert hosszú lenne tizedes törtként. És akkor ennyi volt, már úgyis kész az örök tűz, egyenes az út.

Bátor dolog lenne kijelenteni, hogy nem ez lesz. De talán nem csak arányról lesz szó. Ami esélyként maradhat, mint mindig, a kegyelem. Az esély, amit nem érdemeltünk ki. Viszont bizonnyal érdemes javítanunk az arányt, érdemes próbálkozni. Szerencsére vannak körülöttünk éhezők, szomjazók, jövevények...