Teremtés hete -- 2018. október 1-7.

A Teremtés hete azért is érdekes, mert ugye egy hétig tartott a Teremtés. A jól megérdemelt pihenőnappal, ami szervesen hozzá tartozik. 
Mi már a kész teremtett világban élünk, ami olyan, amilyen. Meg amilyenné tettük, tesszük. És láthatóan kívánnivalót hagy maga után. Ezekről a kívánalmakról szól a Teremtés hete. Honlapjuk szerint „a magyar keresztény egyházak körében pár éve kezdett meggyökerezni az a nemzetközi kezdeményezés, hogy szeptember-október folyamán ökumenikus módon ünnepeljük meg a Teremtés Hetét, és fordítsunk fokozott figyelmet a teremtett világ védelmére” –  hiszen a teremtés nem egy egyházé és nem is az egyházaké összesen. Ehhez mindenkinek köze van, a jelen való világ minden tagjának.
A Békéscsabai KIE idén egy előadás-sorozattal vesz részt a „mozgalomban”, csatlakozva a remélt sokakhoz „nem azzal a szándékkal, hogy valamiféle belterjes gondolkodásmódot hozzanak létre, hanem hogy segítsék megnyílni ezeket a közösségeket környezetük, embertársaik felé”. 

-- és immár van galéria is!

E hét idei témája: Közösségben a teremtett világért. Ennek keretében minden nap meghívott vendégekkel beszélgetünk. Nem előadók ők, bár bizonnyal az átlagnál otthonosabbak a témában, de nem oktatást szeretnénk, hanem beszélgetést, közösséget. Hisz minden mindannyiunkat érint. Ezért hívtunk meg a kereszténységhez nagyon, kevéssé vagy legfeljebb érintőlegesen kötődő vendégeket is. 
Október 1-7. között az alábbi menetrend szerint találkozunk minden nap 17:00 órakor a KIE házban (Kinizsi u. 11. - hátul az udvarban):
hétfő - Magány – Szlávik Krisztina    
kedd - Párkapcsolat – Skultétiné Barna Anita
szerda - Közösség-kapcsolat – Bárány Nikoletta    
csütörtök - Segítés – Karácsony Zsolt    
péntek - Közösség-közösségi tér – Zsótér Mária    
szombat - Szegénység – Bonnyai Anna
vasárnap - Egyház – Péterné Benedek Ágnes