KIE Munkatársképző 2012

Idén Békéscsaba adott otthont a KIE munkatársképzõjének, ahova Szentesrõl, Kiskõrösrõl, Budapestrõl, Sopronból és Békéscsabáról érkeztek az érdeklõdõk. A négy nap alatt alkalmunk volt betekinteni magunkba és egyesületünk mũködésébe is – témánk a KIE-háromszög által is szimbolizált Test-Lélek-Szellem egysége volt.

Bennem van a létra. Néha azt hiszem, tudok szeretni. A térkép nem a terület maga. És hidd el, nagyon nehéz elválasztani a megfigyelést és az értelmezést. Ezeket mondanám, ha megkérdeznéd, mik jutnak elõször eszembe az idei munkatársképzésrõl. Ezekrõl hallottam az idei munkatársképzõn. És nem csak hallottam: tapasztaltam, megtapasztaltam, megérezhettem ezeket a gondolatokat. Sõt, ki is próbálhattam. Hiszen a programok úgy lettek felépítve, hogy az agytekervényeim megmozgatása mellett mozogjanak érzékeim és érzelmeim. Bibliaórákon bibliatanulmányozási módokat tanultunk. Beszéltünk a beszélgetésrõl magáról, az empátiáról, a szeretetrõl és nagyon sokat a figyelemrõl. Megtudtam, a körülöttem levõk mit szeretnek: ha megölelik, vagy ha megdicsérik õket? Miben kell fejlõdnöm, mint vezetõ? Kitõl tanulhatok a KIÉ-ben? Hogyan alakul Zákeus facebook-profilja? Hogyan irányíthatja egy kicsi hal az egész halrajt?
Voltak hajnali és esti beszélgetések, outdoor programok, zivatarok, szivárványok és lelkes emberek.
És még sok minden más.
Remélem jövõre Te is eljössz!

Köszönet a békéscsabai KIE-háznak, a Jamina-i Evangélikus gyülekezetnek, Kocsor Áginak és a Békéscsabai Evangélikus Egyháznak a helyi támogatásért!

Köszönet minden munkatársnak és résztvevõnek az aktív részvételért! Az Úr áldjon meg Titeket!

Kapi-Szabó Zsófia

-- A KIE honlapról átvéve, képekkel kiegészítve. --