Ötletelő 2011. - beszámoló

Beszámoló a 2011. évi ötletelőről. Röviden.

Jelenléti ívet nem vezettünk, de nyolcan voltunk jelen, amikor mindenki ott volt. És ez az idő mintegy fele lehetett, vagyis nagyrészt. A hét fős csapat pedig lényegében végig maradt. Olyanok voltunk, akik egyébként is előfordulunk és akár több munkaágban is előfordulunk, pl. a csapat fele választmányi tag. Remélem ez így kellően izgalmas, ki is lehetett ott...?
 A 9-re meghirdetett alkalom kis csúszással indult, és mintegy 3-ig tartott.

Először a kérdőív eredményeit tekintettük át, mely egyébként a kérdőív oldalon megtekinthető. Voltak tanulságai, érdekességei, talán lesz folytatása is.
Anyagi helyzetünkre áttérve merengtünk, hogy meddig tudjuk kihúzni, azaz fizetni a rezsit, illetve mennyi kéne az éves minimális és megfelelő működéshez. Csak rezsire mintegy havi 70 000 megy el, átalányt fizetünk sok mindenből. Ha egyetlen 2 órás alkalmazottunk mintegy 25 000 Ft-os bérét is tovább szeretnénk juttatni, úgy év végéig 1 milla kell, ami nem egy megnyugtató megoldás. Korrekt működéshez, esetleg fejlődéshez kb. 2 millió kéne, ami még nem tesz lehetővé nagy kitöréseket.
Sorra vettük eddigi próbálkozásainkat, beadott pályázatainkat, stb. A pályázati rendszer átalakulás alatt van, mostanában nem várhatunk sok mindent, illetve ami van, beadtunk és akár nyertünk, az is kiszámíthatatlan.
Átgondoltunk további bevételi lehetőségeket, adományozók megszólítását, anyagilag előnyös rendezvényeket, szolgáltatásokat. A minimális működés jó esetben megoldható lesz, igazán nagy fejlesztés, fejlődés anyagi téren most nem látszik.
A marketing, reklám átgondolására már nem sok idő maradt, de ezt is érintettük, illetve a Nyitott ház hasonló témában megjelent ötleteit ismertettük (célcsoport meghatározás, kérdőív, origami, honlap fejlesztés, neten nyomulás, stb.).
 Végül az őszi születésnap is szóba került, ezzel még van teendő bőven. Kell egy csapat. Ahogy szinte mindenhez.

Igazán részleteket nem árulok el, viszonylag kevés új ötlet merült fel, de néhány régebbit ismét elővettünk és leporolás mellett ki is fényesítettük - szinte csillog. És használhatónak tűnik. Jó esetben találkozunk ezekkel hamarosan.
Lényegesnek tűnő lépés még a határidők megállapítása és egy áprilisi Ötletelő2 (Ötletutó?) beütemezése, ahol látjuk az elvégzett munkát, a helyzetet és alakulását.
Közben még ebédeltünk is, ami hozzájárult a jó hangulathoz. Nem igazán fegyelmezetten vettük végig az átgondolandókat, de úgy tűnik nagyjából mégis hatékonyak voltunk. Illetve jól éreztük magunkat, ami azért nem lényegtelen dolog, ugye...

Illusztrációként: