ko-repeta

Ko-Repeta

 

A Békéscsabai KIE Kortárs és munkatárs képzésének speciális ajánlata azoknak, akik szívesen tanulnak együtt fiatalabbakkal.
A köz javára végzett tevékenységek ideje elszámolható közösségi szolgálat gyanánt – az iskolával kötött megállapodás esetén.
 

Ko-repeta – együtt ismétlést, együtt tanulást jelent.

Ennyit ajánlunk, nem kevesebbet, nem többet.

Célunk segíteni az ifjabbakat a tanulásban és ehhez sajátítunk el technikákat, szerzünk ismereteket és alakítunk ki készségeket. A tananyagot, tantárgyat is hasznos tudni, de fontosabb a tanulóra figyelni. Nem helyette tanulunk vagy oldunk meg feladatot, hanem vele. Őt segítjük hozzá, tesszük képessé.

Mivel?
Meglevő tudásunkkal és személyiségünk varázsával. Mindkettőn kell dolgozni kicsit, feleleveníteni és tudatosan használni. Ehhez sajátítunk el technikákat, szerzünk ismereteket és alakítunk ki készségeket.

Hogyan készülünk?
Együtt, mintegy munkacsoportknt. Végiggondoljuk, megtanuljuk és modellezzük a helyzeteket, megbeszéljük tapasztalatainkat. Havonta egyszer van felkészítés, képzés ahol főleg használható szemléletet, módszereket, eszközöket tanulunk.
Ezen kívül havonta egy konzultáció is rendelkezésre áll, ahol az iskolában tapasztaltakat gondoljuk át, beszéljük meg. De ha egyéni vagy sürgős konzultáció kellene, az is megoldható.

Mit kell csinálni?
A megbeszélt időpontokban megjelenni az iskolában (délutáni napközi) és ott foglalkozni az iskolásokkal. Mintegy másfél órában, heti- kétheti rendszerességgel, hogy kialakulhasson egy "tanár"-"diák" kapcsolat. Tantárgyat, időpontokat, egyebeket egyeztetjük, hogy mindenkinek megfelelő legyen.

Kinek ajánlható ez az egész?
Aki pedagógus, pszichológus, szociális munkás vagy hasonló, emberekkel foglalkozó szakmában gondolkodik. Kipróbálható milyen tanítani (a fentiek értelmében persze), együtt tanulni, kapcsolatot teremteni meg minden, ami ezzel jár. Ráadásul segítünk, hogy jól menjen :)

Jelentkezési űrlap itt! 

Középiskoláknak szóló plakát:

Általános iskoláknak szóló plakát:

Ha kérdésed van: írj ide vagy az Elérhetőségek is igénybe vehetők.